0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint drámai a munkaerőhiány a szállodaiparban. Amellett, hogy hiányoznak a vendégek, nincs elég szakács és takarító személyzet – hívta föl a figyelmet az InfoRádióban  Flesch Tamás, aki szerint a budapesti szállodások mindent megtesznek annak érdekében, hogy legalább minimalizálják a veszteségüket, például különféle akciókat hirdetnek üzletembereknek is.

„Ezek pótcselekvések, mert valós tevékenység Budapesten nem nagyon lehet”– jegyezte meg, hozzátéve, hogy vidéken teljesen más a helyzet, mert a magyar emberek megindultak a belföldi célpontok felé, így a nyári vidéki turizmus ígéretesnek tűnik. A belföldi turizmus 75-80 százalékát azonban hosszú évek óta a budapestiek adják.

„Budapest esetében minden lehetőséget meg kell ragadni, akár a Restart programmal, akár a Magyar Turisztikai Ügynökség különféle marketingakcióival, illetve a szállodások saját maguk által megcélzott belföldi vendégkörével, de a külföldiek nélkül Budapest nem kalkulálható turisztikai szempontból” – mondotta.

A tengerentúlról szerinte egyelőre nem várhatóak külföldi turisták, így a szövetség változatlanul az európai utazókban bízik, akik 80-85 százalékát adták a budapesti turizmusnak a világjárványt megelőzően. Flesch Tamás úgy fogalmazott, hogy általuk elindulhatna valami Pesten. Hiába érik el azonban a 2019-es bevételi számokat, a költségek olyan szinten megemelkedtek, hogy az üzemi eredmény nem tudni, mikor értheti el a két évvel ezelőtti szintet. Flesch Tamás drámainak értékelte a munkaerő kérdését a szállodaiparban. Azt mondta, hogy akkora a hiány, hogy sokszor már az igazgatók vagy az értékesítők takarítanak, és szakácsok sincsenek, pedig még el sem indult igazából Nyugat-Európából a magyar szakemberek „elszívása”. Ezt azzal magyarázta, hogy nagyon sok fiatal elhagyta a turizmust, miután bizalmatlanság van a szakmával kapcsolatban.

Forrás: Népszava

Foto: napi.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.