A magyar földművelésügyi miniszter összetéveszti az Európai Bizottság hatáskörét a polgári kezdeményezések esetében

A ketreces tyúktartás uniós betiltása jogi és agrárszempontból is elhibázott lenne – jelentette ki Nagy István agrárminiszter egy Facebook-oldalon megosztott videóban. Nagy István arra reagált, hogy az Európai Bizottság támogatja a ketreces tyúktartás uniós betiltását szorgalmazó polgári kezdeményezést. Megjegyzendő, hogy bizonyos területek, mint például a nemzeti kisebbségek jogaival kapcsolatos terület, kívül esnek az Európai Unió vezetésének hatáskörén.

A brüsszeli bürokratáknak a tojótyúkok jogai fontosabbak, mint Magyarország határain kívül élő magyarok jogai – mondta a miniszter.

A ketreces tartás betiltása kedvezőtlen lenne, hiszen a ketreces tyúktartás segít elkerülni olyan fertőzéseket, mint a szalmonella vagy a madárinfluenza – érvelt Nagy István. Az is kérdéseket vet fel, hogy emiatt mennyire drágulna a tojás.

“A gazdálkodók készek többet tenni az állatjólét növelése érdekében, de nem az ésszerűség határain túl, és nem a működésük árán” – emelte ki Nagy István, hozzátéve, hogy a termelőket hátrányosan érintő döntés ellen fel fognak lépni.

Forrás: MTI

Foto: makohirado.hu

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.