A magyarországi ellenzék nem támogatja a magyar katonák részvételét az IÁ elleni küzdelemben

428px-Hungarian_Army_during_Combined_Endeavor_2000Az ellenzéki pártok nem támogatják az Iszlám Állam elleni küzdelemben való magyar részvételt, ezért az erről szóló tárgyalások megrekedtek, mondta a Fidesz frakcióvezetője, akit a hirado.hu portál idézett. Rogán Antal frakcióvezető közölte: a kezdeményezésére hétfőn ötpárti egyeztetést tartottak a parlamenti pártok frakcióvezetői.

A megbeszélésen Hende Csaba honvédelmi miniszter jelenlétében tárgyaltak az IÁ elleni küzdelemben való magyar részvételről. Kiderült azonban – mondta -, hogy az ellenzéki pártok nem támogatják az IÁ elleni küzdelemben való magyar részvételt.

Mivel a kormánypártoknak nincs meg a kétharmados többségük, hogy ezt az ügyet keresztülvigyék a Parlamenten, ezért úgy ítélik meg, hogy “az IÁ elleni koalícióban való magyar részvételről folyó tárgyalások megrekedtek”, közölte a Fidesz frakcióvezetője. Mint hozzáfűzte, erről részletesen tájékoztatja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, és ennek fényében kell neki és Hende Csabának döntenie arról, hogy ezt a kezdeményezést fenntartják-e, vagy a részvételnek valamilyen más formájáról tárgyal Magyarország a későbbiekben.

 

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.