0 0
Read Time:54 Second

Ha május, akkor – Az a szép…  (Ozosep) székely termékek vására, a bukaresti Balassi Intézet vendéglátásában.

Május 27-én és 28-án külön kiadásban szervezik meg a magyarul „Az a szép” …, mig  románul Ozosep elnevezésű hagyományos székely termékek vásárát, amelyre a Hargita megyei és környékbeli kistermelők és kézművesek  sajátos ételkülönlegésségeket és egyedi kézművesi tárgyakat hoznak el a bukaresti közönség számára. A helyszin ezúttal is a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet udvara lesz.

A sok jó minőségi, kiváló termékek között szerepelnek, mint általában, a túróféleségek, gyümölcsszörpök és lekvárok, sütemények, házi kenyér és csokoládék, méztermékek és gyümölcsök.

A kézműves mesterek jó minőségű bőrárukkal, fából készült játékokkal, kerámia termékekkel, dekorativ tárgyakkal és természetes kozmetikumokkal kecsegtetik majd a látogató közönséget.

Természetesen, nem hiányzik a palettáról a helyszinen főzött bográcsos gulyásleves és az egyedi desszertek vagy a székely Hot-dog, az Igazi Csiki Sör és a kürtőskalács.

A szervezők arra törekedtek, hogy minél sokszinűbb legyen a rendezvény, ezér külünböző kulturális programokkal, gyermekfoglalkozással, kiállitással készülnek a bukaresti érdeklők számára.

Az eseményt a Romániai Magyar Közgazdász Társaság bukaresti fiókja és Hargita Megye Tanácsa szervezi.

Forrás: Agerpres

Forditotta: Péterffy Tünde

Foto: ICR

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.