0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Az egész országból érkeznek vásárlók, akik kifejezetten az ehető héjú gyümölcs miatt utaznak Okayama délnyugati részében található üzletbe. És bár a különleges banán darabja 6 dollárba kerül, a cégnek máris növelni kell a termelést, hogy bírják tartani a vásárlók növekvő rohamát.

A helyiek által „mongee”-nak, vagyis szuperbanánnak nevezett csemege, nem csak az ehető héja miatt különleges.

A banán az egyik legkedveltebb gyümölcs Japánban, évente milliós nagyságrendben fogyasztják, azonban a szigetország éghajlati viszonyai nem engedik meg a termelését, ezért nagymértékű importra szorul, leginkább a Fülöp-szigetekről. De a D&T Farm – a cég a szuper banán mögött – kifejlesztett egy olyan eljárást, amivel egy speciális üvegházban, a megszokott 30 fokos hőmérséklet helyett már alacsonyabb hőmérsékleten is lehet termeszteni a gyümölcsöt – nyilatkozta a vezérigazgató Tanaka Tetsuya.

A módszert Tanaka nagybátyja fejlesztette ki, aki több mint negyven évet és több mint 4 és félmillió dollárt szánt a szuperbanán megalkotására. Bár a költségek igen magasnak bizonyultak, a befektetés lassan meghozza gyümölcsét. Ráadásul az eljárás, amivel a gyümölcs alacsonyabb hőmérsékleten is megterem, lehetővé teszi, hogy a héja is fogyaszthatóvá váljon, ami ráadásul tele van tápanyagokkal. A D&T az eljárást nemsokára kiterjeszti az olyan gyümölcsökre is, mint az ananász, vagy a papaya.

A tokiói központú SoraNews24 weboldala szerint a szuperbanán íze hasonlít az ananászéhoz.

Az üzletükben hetente 14 kilogrammnyi szuperbanánt értékesítenek, a kereslet pedig folyamatosan nő. A szigetország lakói már korábban is imádták az olyan különleges gyümölcsöket, mint a kocka alakú görögdinnye.

Forrás: origo.hu

Foto:Origo

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.