0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Az ukrán fegyveres erők csapást mértek az Orosz Föderáció 810. fekete-tengeri tengerészgyalogos-dandár bázisára, közölte az ukrán UAS „Magyar Madarak” (Magyar Birds) egységének parancsnoka, Telegram csatornáján. A parancsnok az esetet a 128. rohamdandár ukrán katonái elleni orosz rakétatámadás megtorlásaként jellemezte.

Úgy tűnik, hogy az ukrán fegyveres erők válaszként hatalmas rakétatámadást hajtottak végre a tengerészgyalogosok egy csoportja ellen az Orosz Fegyveres Erők Tüzérségi és Szárazföldi Rakétáinak Napja alkalmából rendezett koncert alatt, amelyet november 19-én ünnepelnek, a Militarnyi szerint.

Az oroszok azt állítják, hogy a csapást a GMLRS családhoz tartozó öt М30А1 (Lethality Enhanced Ordnance, LEO) és М31 típusú rakétával hajtották végre.

Az ukránok támadására az orosz csapatok által a donyecki régió Starobesheve körzetében található Kumachove falu egyik klubjában tartott koncert alatt került sor.

A precíz rakétacspásban  körülbelül 25 orosz katona életét vesztette, és több mint 100-an megsebesültek. Az orosz üzenetküldő csatornák információ szerint a támadásban életét vesztette Polinya Mensih, orosz színésznő is, aki a díjátadó ünnepséget konferálta.

A közösségi oldalakon egy videót is közzé tettek, amelyen az orosz katonákkal telt terem elleni támadás pillanata látható. Ugyanebben a videóban Polina Mensih színésznő a színpadon látható.

Az orosz sajtó már közzétett fényképeket a támadás által érintett épületekről. Ezeken a képeken látható, hogy az ukránok egyik rakétája becsapódik annak a teremnek a tetőzetébe, ahol az orosz katonák a díjátadón vesznek részt.

Forrás. defenseromania.ro

Fordította: Székely Dénes

Foto: Defense Romania

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.