0 0
Read Time:55 Second

Neves erdélyi magyar értelmiségiek kérik az erdélyi magyar szervezetektől, hogy működjenek együtt a májusi európai parlamenti választásokon, tájékoztatott a www.magyarhirlap.hu.

A felhívás aláírói között szerepel többek között Dávid László, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora, János Szabolcs, a Partiumi Keresztény Egyetem rektora, Kallós Zoltán néprajzkutató, Szőcs Géza költő, Péntek János akadémikus és Lászlófy Pál, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének tiszteletbeli elnöke. „Meggyőződésünk, hogy az idén esedékes európai parlamenti választások sikeréhez csakis az együttműködés vezet” – jelentették ki az aláírók, akik szerint a sikerhez szükség van az egyházi és civil szervezetek támogatására, a három magyar politikai alakulat választási koalíciójára, és minden erdélyi magyar választópolgár bizalmára és szavazatára.

Az aláírók úgy látják, hogy az erdélyi magyarság európai parlamenti képviseletét továbbra is Tőkés Lászlónak kell vezetnie.

Az 1989-es romániai forradalom után világos volt, hogy az erdélyi magyarság fennmaradásának, kulturális, közösségi és gazdasági megerősödésének legfőbb zálogát a közösségi autonómia jelenti. Az erdélyi magyar politikai elit csakis akkor tudja elérni ezt a célt, ha egységesen tesz azért, hogy ebben a kérdésben megszerezze a magyar közösség feltétlen támogatását, amihez nélkülözhetetlen a hiteles és erős európai képviselet.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.