0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

A Giving Tuesday (Adakozó Kedd) egy globálisan terjedő nemzetközi mozgalom, melynek célja, hogy legyen egy nap, amikor minden az adományozásról, a jótékony cselekedetekről és ezek ünnepléséről szól.

Az Adakozó Kedd globális mozgalmat 2012-ben hívták életre az Egyesült Államokban ünnepelt Hálaadás Napja (Thanksgiving Day), valamint a Black Friday (Fekete Péntek) és Cyber Monday (Kiber Hétfő) ellensúlyozására.

Ebből az elképzelésből indult ki egyik New York-i kulturális központ, a 92Y Belfer Center for Innovation & Social Impact csapata, amely létrehozta a #GivingTuesday –ot. E nemzetközi mozgalomhoz ma mát több mint 90 ország csatlakozott.

Az idén december 3-ra esik a Giving Tuesday.

Románia 2017-ben csatlakozott e nemzetközi mozgalomhoz, melynek hazai meghonositása az Envision Egyesület nevéhez fűződik. Románia ezáltal a 11-ik európai ország lett, ahol az embereket a jótékonysági cselekedetekre buzditják.

A Giving Tuesday Románia az Envision Egyesület kezdeményezése, amelyhez társult a Közösségi Kapcsolatokért Egyesület (ARC) és a TechSopup Románia Egyesület is.

Az Envision Románia Egyesület kapcsolatot létesit az emberek segitőkészsége és e készség érvényesülése között. Az egyesület  célja, hogy a társadalom minél nagyobb mértékben részt vegyen mások segitésén, illetve a civil szervezetek fejlődésének támogatása.

Az ARC Románia több mint 15 éve a jótékonykodásban, a közösség érdekében működő csoport.

A 2010-ben létrehozott TechSoup Románia elősegiti a nem-kormányszervezetek hozzáférését a softver-terémekekhez, tanfolyamokhoz és oktatási forrásokhoz.

Magyarország 2014-ben csatlakozott a GivingTuesday – AdakozóKeddként elhíresült – mozgalomhoz, melynek hazai meghonosítása a NIOK Alapítvány nevéhez fűződik.

Forrás:givingtuesday.ro/

romaniapozitiva.ro

Összeállitotta: Péterfy Tünde

Foto:facebook.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.