0 0
Read Time:53 Second

Egy Prahova megyei, 30 éves román fiatal elámitotta az egész világot találmányával. A Băneşti községből származó Sabin Dimian bambuszból készitett öko-biciklit.

Sabin Dimian többféle kerékpárvázzal próbálkozott, amig rájött, hogy valami újjal kell piacra lépnie ahhoz, hogy sikere legyen. Igy döntött a bambusz mellett, amely véleménye szerint rendkivül ellenálló és könnyű anyag.

“A bambusz 35%-al ellenállóbb anyag, mint a tölgyfa. A bambuszból készült kerékpárváz az útról érkező rezgéseket nem felerősiti, hanem elnyeli, igy a biciklizés kellemes élményt nyújt használójának. Az egész felszereléssel együtt a bambuszbicikli nem haladja meg a 10 kilót”, mondotta a feltaláló, hozzáfűzve:

“A bambuszringa jóváhagyásáért néhány példányt megküldtünk egyik angliai laboratóriumnak, ahol a nagygyártók tesztelik a bicikliket. Mintapéldányaink tesztelése után beigazolódott, hogy jó úton járunk.

A Ploiesti melletti községben készitett bambuszbiciklit számos nemzetközi dijjal tűntették ki.

A környezetbarát technológia alkalmazását szorgalmazó, a Világbank által szervezett egyik versenyen Sabin Dimiannak itélték oda az idei start-up program-dijat. Ezt megelőzően, 2017-ben, az innovációs szállitás terén szervezett európai versenyen Dimian aranyérmet nyert, közölte a digi24.ro hirportál.

Forrás:adrpes.ro

Forditás: Péterfy Tünde

Foto:EvZ

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.