0 0
Read Time:2 Minute, 7 Second

Egy különleges szükségletű kislány volt az egyike annak a 23 embernek, aki július 14-én életét vesztette a Vinnyica város elleni orosz rakétatámadásban.

Nem sokkal a támadás előtt az édesanya megörökítette a Down-szindrómás kislány nevelésének küzdelmeit és örömeit.

Ezek a fotók Irina Dmitrijeváról és lányáról, Elizavetáról a Vinnyica melletti levendulamezőn készültek július elején.

Egy héttel a virágos témájú fotók után, több Kalibr cirkálórakéta találat érte a Kijevtől dél-nyugatra, távol a frontvonaltól fekvő Vinnyica várost. A rakétákat a Fekete-tengerről lőtte ki egy orosz tengeralattjáró.

A rakéták legkevesebb 23 embert gyílkoltak meg, köztük a négy éves kislányt is, Elizavetát.

Édesanyja, Irina is súlyosan megsérült, elveszítette egyik lábát és kómában van.

Irina és élettársa még Liza születése előtt tudták, hogy különleges szükségletű gyermekük fog lenni.

„Amikor megtudtuk, hogy terhes vagyok, rendkívül boldogok voltunk. A család tökéletes képe azonnal kirajzolódott a fejünkben. De a sors másképpen döntött” – írta Irina az Instagramon. “Megéltem fájdalmat, másokban való csalódást, megaláztatást és félelmet”.

Mint Irina mesélte, még az egészségügyi személyzet is azt mondta neki: „Fiatal vagy. Miért kell neked egy beteg gyermek?”

A pár a továbblépés mellett döntött, annak ellenére, hogy tudták, gyermeküknek súlyos egészségügyi problémái lesznek. Mindkét szülő elhatározta, hogy „megmutatják Lizának a világot, nem rejtik négy fal közé”.

Amikor Liza még csak 7 hónapos volt, szívműtéten esett át. A korházban Irina látta, “hogyan hozták ki lányunkat a műtőből és letakarva vitték át az intenzív osztályra… Olyan kicsi és védtelen volt”.

Több mint öt óra várakozás után az orvos a szülőknek azt mondta, hogy a műtét sikeres volt.

Liza 2019 márciusában ünnepelte élete első évét. Instagram-bejegyzésében Irina egyszerűen ezt írta: “Egy angyal anyja vagyok.”

2019 júniusában Irina boldogan jelentette be, hogy „Liza egyedül ült le! Nem volt szüksége segítségre!” és hozzátette: “Ez apró dolog egyeseknek, de nekünk hihetetlen… Számunkra Liza egy harcos és egy hős, egy erős kislány, akit nagyon szeretünk.”

„Nekünk, speciális igényű gyermekes anyáknak minden új lépés nagy öröm, ami mögött rengeteg munka áll”, írta Irina.

Nem sokkal a rakétatámadás után Ukrajna first ladyje, Olena Zelenszka ezt írta a Twitteren: „Ma mindannyiunkat megrendített  egy felborult gyerekkocsiról, Vinnyicában készült fotó. Aztán a híreket olvasva rájöttem, hogy ismerem ezt a kislányt. Nem fogok minden szót leírni azokról, akik megölték őt… Lizáról fogok írni nektek”.

„Egy karácsonyi videó forgatása közben találkoztunk.

A kislánynak nem csak saját magát, a ruhát, de a többi gyereket is sikerült lefestenie, még engem, az operatőröket és a rendezőt is – alig fél óra alatt… Nézzetek rá – amikor még életben volt. Szeretteimmel együtt zokogok”.

Forrás: romania.europalibera.org

Traducerea: Péterfy Tünde

Foto: romania.europalibera.org

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.