0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Novák Katalin magyar köztársasági elnök több fotót osztott meg Facebook-oldalán, január 5-én, pénteken, úgy Vargyas-szorosból, ahol túrázott férjével, mind a Csíkszeredai Sportklub-Brassói Corona jégkorongmérkőzésről.

„Egy családi hosszú hétvége Erdélyben. Túrázás Vargyas-szorosban”, írta Novák Katalin Facebook-bejegyzésében.

A köztársasági elnök Brassóból, a Csíkszeredai Sportklub-Brassói Corona jégkorongmérkőzésről is posztolt, ahol ez alkalommal elbeszélgetett Brassó polgármesterével, Allen Coliban, és közös fényképet készített a szurkolókkal.

Mint ismeretes, a 2022 márciusában köztársasági elnökké választott Novák Katalin két hónappal később magánlátogatást tett Kolozsváron, ahol az RMDSZ vezetőjével, Kelemen Hunor volt miniszterelnök-helyettessel találkozott. Akkor azt mondta, hogy “minden magyart képvisel”, ami egész sor reakciót váltott ki.

2022 szeptemberében a magyar elnök Klaus Iohannis államfő meghívására ismét Romániába látogatott, ezúttal hivatalosan. Ez volt az első hivatalos államfői találkozó a Cotroceni palotában, az elmúlt 12 évben. Novák Katalin a találkozót közvető közös sajtóértekezleten elégedetlenségének adott hangot amiatt, hogy “nem volt teljes a fordítás”.

2023 áprilisában Novák Katalin  újabb magánlátogatásra visszatért Romániába, akkor, Nagykárolyban a tüntetők egy csoportja kifütyülte, azt skandálva, hogy „Ez itt Románia, ez a mi országunk. Egyvalami örök: Erdély román föld!’

2023 májusában Nová Katalin  újabb magánlátogatás keretében vett részt a hagyományos csíksomlyói pünkösdi zarándoklaton, mely alkalommal a Facebookon Székelyföld himnuszával osztott meg egy videót, amely mellé azt írta: “Uram, ne hagyd pusztulni Erdélyt”.

Forrás: libertatea.ro

Fordította: Péterfy Tünde

Foto: Ziar de Cluj

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.