Magyarországi rockegyüttesek és énekesek is támogatják a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezést

Az EDDA Művek, Magyarország egyik lehiresebb rockegyüttese mellett más olyan magyarországi előadók is támogatják a Székely Nemzeti Tanács által elinditott,   nemzeti régiókról szóló európai polgári  kezdeményezést, mint a Szkítia, a Hungarica, a Historica, a Kárpátia, a Vágtázó Csodaszarvas, a Kowalsky meg a Vega, a Palmetta, a Credo és az RPG zenekarok, illetve Varga Miklós, Schmeidl Tamás, Göbl Gábor és Mentes Norbert zenészek.

“A szívem hazahúz, hiszen az őseinknek, elődeinknek, akiket én őrzőknek hívok, nagyon sokkal tartozunk, mert nélkülük mi sem lennénk. Erdélynek és Székelyföldnek is kiemelkedő szerepe van abban, hogy meg tudtuk őrizni a magyarságunkat. Ezért is érzem fontosnak, hogy kiálljunk most mi is az erdélyiekért és a székelyekért, de ugyanúgy a felvidéki, kárpátaljai vagy délvidéki magyarokért is”, nyilatkozta Pataky Attila, az EDDA Művek frontembere az erdon.ro portálnak.

A Szkítia énekese, Sztrebka Erika, bízik abban, hogy támogatásuk másokra, az őket ismerőkre is hatással lesz.

„Rólunk mindenki tudja, hogy nemes és a magyarságot érintő kérdésekben mindig kiállunk. Most sem tettünk mást, mert ellent magunknak nem mondunk! A hitelesség még egy zenekar szempontjából is fontos” – fogalmazott Sztrebka Erika.

Fábián Zoltán, a Hungarica zenekar Székelyföldről származó énekese is arról tájékoztatott, hogy formációjuk egy emberként támogatja az SZNT aláírásgyűjtő kezdeményezését.

Forrás: erdon.ro

Foto:antzenekar.com

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.