Magyaroszág szerint az orosz politika expanziv, de nem agressziv

Oroszország expanziv politikát folytat Kelet-Európában, ami nem jelenti föltétlen azt, hogy destabilizálni akarja a térségbeli országokat, nyilatkozta csütörtökön a magyar miniszterelnökséget vezető miniszter, akit a Reuters hirügynökség idézett.

Donald Trump amerikai elnök varsói látogatásán tett kijelentésére reagálva, Lázár János budapesti sajtóértekezletén kijelentette: „Az orosz politika expanziv, de nem agressziv”.

Varsóban tartott beszédében Donald Trump kihangsúlyozta: Lengyelország példamutató szövetséges „Oroszország destabilizáló magatartásával szembeni védekezésben”.

Arra a kérdésre, hogy Oroszország destabilizálni próbálja a térséget, a magyar politikus azt válaszolta: „Nehéz megmondani. Amerika és Oroszország között nagy versengés folyik bizonyos országok destabilizálásáért”.

„Magyaroszágnak meg kell öriznie stabilitását és szuverenitását mindkét országgal szemben, de ugyanakkor nem kell megfeledkeznünk arról, hogy Magyaroszág NATO-tagállam és Amerika közeli szövetségesének kell lennie mindig”, összegezte Lázár János.

Orbán Viktor miniszterelnök által vezetett jobboldali kormány szerdán megállapodást irt alá a Gazprom orosz állami gázóriás céggel Magyarországnak a Török Áramlat gázvezetékhez való csatlakozására, 2019 végéig, emlitette meg a Reuters.

Forrás: Agerpres

Forditotta: Péterfy Tünde

Foto: Magyar Idők

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.