Hans Klemm: továbbra is bízunk a DNA főügyészének munkájában

Hans Klemm, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete csütörtökön kijelentette, hogy az amerikai kormány és az USA bukaresti nagykövetsége változatlanul bizalommal viszonyul Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyésze által kifejtett tevékenység iránt.

A Liviu Dragnea képviselőházi elnökkel folytatott megbeszélés után, újságirói kérdésre válaszolva, Hans Klemm megjegyezte: „Továbbra is bízunk a DNA főügyészének munkájában”

Arra a kérdésre, hogy az amerikai kormány és az USA bukaresti nagykövetsége továbbra is támogatja-e Laura Codruţa Kövesit, a nagykövet igy válaszolt: “Ezt a munkát ellenőrizték a romániai igazságszolgáltatási szervek. Bízunk ebben”.

Arra a kérdésre, hogy veszélyben van-e Laura Codruţa Kövesi a körülötte kialakult botrány miatt, Klemm azt válaszolta, hogy „ezt a romániai hatóságoknak kell eldönteniük”.

Liviu Dragnea, a nagyobbik kormánypárt elnöke Dean Thompsonnal, az USA nagykövetének első helyettesével találkozott, romániai mandátumának befejezése alkalmából. A találkozón Hans Klemm amerikai nagykövet is részt vett.

Forrás: Agerpres

Forditotta: Székely Dénes

Foto:Krónika.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.