0 0
Read Time:38 Second

Az omikron variáns valószínűleg globálisan szétterjed, éppen ezért nagyon magas kockázatot jelent, a járvány újabb hullámainak pedig egyes régiókban komoly következményei lehetnek, közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn reggel.

A 194 tagállamnak megfogalmazott üzenetében felhívják az országok figyelmét, hogy gyorsítsák fel az oltási kampányokat a magas kockázatú csoportokban és készítsenek elő hatásmérséklő terveket az alapvető egészségügyi szolgáltatások fenntartása érdekében.

Az omikron példátlanul sok mutációval rendelkezik, melyek közül néhány aggasztónak nevezhető a járványgörbére gyakorolt potenciális hatása miatt. Az új variáns általános kockázata globálisan nagyon magasként értékelt – fogalmaztak.

Azt is közölték, további kutatások szükségesek annak érdekében, hogy az omikron képes-e az oltottak és a korábban megfertőzöttek immunválaszát megkerülni.    Várhatóak fertőzések és megbetegedések a beoltott személyeknél is, de csekély és kiszámítható arányban – tették hozzá.

Forrás:24.hu

Foto:realitatea.net

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.