0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Romániában mostanig ilyen még nem történt, hogy egy ember keze 60 kilót nyomjon! Egy 54 éves férfit nemrég egyszerű zsírdaganattal (lipóma) műtöttek meg. Ma már az ödéma akkora lett, hogy átfogta mellkasának felét. A műtétet a híresebbnél hiresebb orvosok elutasitották, igy az esetet egy önkéntes orvoscsapat vette át. Az orvosok segitséget kérnek a műtéthez szükséges anyagok,  műszerek beszerzésére. Támogasd te is az életmentést 2 euróval SMS-ben, a 8838 számon!

Hatvan kilós karja miatt a férfi ágyközkötött, aki nem is olyan rég még a Câmpulung Muşcel-i cementgyárban dolgozott. Karja egyre inkább dagadt miután a helyi orvosok háromszor műtötték meg és távolitották el a lipómát a válláról.

Miután több korház elutasította, a férfi eljutott Dragoş Zamfirescu orvoshoz, a nemzetközileg is elismert hires plasztikai sebészhez. A férfit mos több orvosi beavatkozásra készitik elő.

A Dragoş Zamfirescu sebész mellett is önkénteskedő orvosok a férfit pro bono tevékenységként műtik meg. Az önkéntesek csak az idén 99 ingyenes orvosi beavatkozást végeztek, sok olyan súlyos esetben, betegségekben amelyeket más korházakban nem kezeltek ki, például égési sebek – itt említhető a Colectiv klubbnál történt tűzvészben megsebesült tőbb ember kezelése -, a veleszületett rendellenességek, baleseti sérülések, rákosbetegségek.

Monicát épp most műtötték meg. A 22 éve kerekesszékben élő nő csaknem vérmérgezést kapott a súlyos égési sebek miatt.

Vasile, egy 19 éves moldovai szegény fiatal, több mint 30 műtéten esett át gyermekkori égési sebei miatt. Két éve, hogy önkéntes orvosok kezelik, akik reményt adtak neki. Időközben Vasile bejutott az orvosi egyetemre, ahol négyen versenyeztek egy helyért.

A fül nélkül született, hat éves Amália élete is megváltozott a pro bono műtétek után.

Adományozz 2 eurót a 8838 SMS-en!, hogy az orvosok, akik idejük csaknem egyharmadát humanitárius esetekre szentelik tudják beszerezni az életmentő orvosi anyagokat.

Forrás: stiri.tv.ro

Traducerea: Péterfi Tünde

Foto:stiri.tv.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.