0 0
Read Time:52 Second

Első alkalommal finanszíroz román nyelvű színházi előadásokat Csíkszereda önkormányzata. A Luceafărul elnevezésű programsorozatban négy vendégelőadást láthatnak a csíkszeredai román ajkú lakosok – írta az Agerpres hírügynökség, amelyet a Krónika Online idéz.

Az ötlet a Csíki Játékszín igazgatójától, Parászka Miklóstól származik, aki szerette volna, hogy a román lakosság számára is biztosítsanak előadásokat.

„A román ajkú lakosságnak nyelvi akadályok miatt nem nagyon volt lehetősége részt venni előadásainkon, így bérletes rendszerben hoznánk előadásokat, abban a reményben, hogy a közönség megszereti színházunkat, és a magyar nyelvű előadásokra is ellátogatnak majd, amelyeket az igények függvényében feliratozni is fogunk” – nyilatkozta Parászka.

Marius Ţepeluş helyi tanácsos felkarolta az ötletet, a helyi tanács pedig 40 000 lejjel támogatja a színházat ennek a projektnek a kivitelezésében. A tanácsos elmondta, a felnőttek és középiskolás diákok számára terveznek vendégelőadásokat, a 40 000 lejes támogatás még kiegészülhet 200 bérlet összegével is.

A Csíki Játékszín színházat 1999-ben alapították meg, a csíkszeredai önkormányzat finanszírozza és magyar nyelvű előadásokat visznek színre. Az utóbbi években román társulatokat is meghívtak, ugyanakkor próbálkoztak az előadások szinkronizálásával is.

Forrás: Krónika Online

Foto: RTV.net

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.