0 0
Read Time:45 Second

A craiovai Softronic vállalat szerződést irt alá a svéd Green Cargo teherfuvarozó vasuttársasággal két Transmontana mozdony 2018-ban történő megvásárlására.

A Softronicnál gyártott mozdonyokkal akár háromezer tonnás szerelvényeket is lehet vontatni, kétszer annyit, mint a Svédországban általánosnak számító, négytengelyes, Rc-sorozatú gépekkel. A beszerzés része a Green Cargo kapacitás növelését, valamint a megbízhatóság javítását célzó stratégiájának,  irja a railcolornews.com portál, amelyet a Digi 24 idéz.

A tizenkilencedik Transmontana még 2015 nyarán megérkezett Svédországba, azzal a céllal, hogy két teherfuvarozó vasúttársaság, a Rush Rail és a Green Cargo különböző futópróbákat végezzen vele.

A DB Schenker (azóta már DB Cargo) piros színt viselő, a német fuvarozó román leányvállalatához tartozó gép a skandináviai tartózkodás során még saját nevet is kapott: a Rödluvan, vagyis a mesebeli Piroska után keresztelték el.

A Transmontana mozdonyok Románia és Magyaroszág vasútvonalain láthatóak, amelyek árufuvarozó szerelvényeket vontatnak, jegyzi meg a Softronic honlapja.

Forrás: Digi 24

Forditotta: Péterfy Tünde

Foto: IHO

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.