Svédország érdeklődést tanúsit a Romániában és Magyarországon közlekedő mozdonyok vásárlása iránt

A craiovai Softronic vállalat szerződést irt alá a svéd Green Cargo teherfuvarozó vasuttársasággal két Transmontana mozdony 2018-ban történő megvásárlására.

A Softronicnál gyártott mozdonyokkal akár háromezer tonnás szerelvényeket is lehet vontatni, kétszer annyit, mint a Svédországban általánosnak számító, négytengelyes, Rc-sorozatú gépekkel. A beszerzés része a Green Cargo kapacitás növelését, valamint a megbízhatóság javítását célzó stratégiájának,  irja a railcolornews.com portál, amelyet a Digi 24 idéz.

A tizenkilencedik Transmontana még 2015 nyarán megérkezett Svédországba, azzal a céllal, hogy két teherfuvarozó vasúttársaság, a Rush Rail és a Green Cargo különböző futópróbákat végezzen vele.

A DB Schenker (azóta már DB Cargo) piros színt viselő, a német fuvarozó román leányvállalatához tartozó gép a skandináviai tartózkodás során még saját nevet is kapott: a Rödluvan, vagyis a mesebeli Piroska után keresztelték el.

A Transmontana mozdonyok Románia és Magyaroszág vasútvonalain láthatóak, amelyek árufuvarozó szerelvényeket vontatnak, jegyzi meg a Softronic honlapja.

Forrás: Digi 24

Forditotta: Péterfy Tünde

Foto: IHO

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.