0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second
Szavay-Istvan
hatarok-nelkul.com

Nemzetközi Konzervatív Fórum címmel az európai nacionalista és szélsőjobboldali pártok konferenciát tartottak nemrég Szentpéterváron. A magyarországi Jobbik nem vett részt ezen a tanácskozáson. Arról, hogy miért hiányzott a találkozóról  e magyar párt, Szávay István alelnököt kérdeztük:

“Nem tudom, mivel a párton belül Gyöngyösi Márton képviselő felel a külügyi kérdésekért. Én csak nemzetpolitikával foglalkozom, vagyis a környező országok politikájával. Bizonyára komoly oka volt Gyöngyösi Mártonnak, hogy ezen nem vett részt”, válaszolta kérdésünkre Szávay István.

Utólag Szávay Istán megkérdezte munkatárást, Gyöngyösi Mártont, aki elmondta, hogy a Jobbik nem képviseltette magát e konferencián, mivel “nacionalista, xenofób orientációjú pártok vettek részt, mint például a görög Arany Hajnal, és lévén, hogy a Jobbik radikális párt nem osztja nézeteiket és nem óhajt közreműködni ezen pártokkal”.

Három romániai városban nemrég tartott sajtóértekezletei konklúziójáról kérdezve leszögezte:

“Nem nekem kell különböző konlúziókat levonni. Azt amiket elmondtam az megjelent mind a román, mind a magyar sajtóban. Máskor is amikor Erdélyben látogattam, a kollégáimhoz mentem és minden alkalommal tartottam sajtótájékoztatót nemzetpolitikai ügyekről. Most,  a jelenlegi magyarországi helyzetről, valamint arról beszéltem, hogy a kormánypárt legerősebb ellenzéki erővé váltunk és készülünk a választások megnyerésére, illetve reagáltam aktuális ügyekre,  például a román közbiztonsági stratágiára, vagy a parlamenti immunitásokról szóló szavazásokra. Elég sok kérdést kaptam és jelen volt a román-magyar sajtó egyaránt”.

Az interjút készitette: Balázs Magdolna

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.