0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Terence English sebész, aki 40 évvel ezelőtt Nagy-Britanniában végrehajtotta az első sikeres szívátültetését, elmondta, hogy kollégája még az idén megkísérli egy disznó veséjének átültetését emberbe.

Azt remélik, hogy, ezzel kikövezik az utat a bonyolultabb szervátültetésekhez a xenotranszplantációban, amely lényege, hogy egy másik faj szervezetébe ültetnek át sejteket, szöveteket vagy egész szerveket – olvasható a Daily Mail hírei közt, amelyet a hirado.hu idéz.

Terence English szerint, ha sikeresen el tudják végezni a vese átültetését, nagy rá az esély, hogy a szívátültetést is végre lehet majd hajtani néhány éven belül.

Csak Nagy-Britanniában az új szívre várakozók 280 fővel haladják meg a rendelkezésre álló szervek számát, így ha állati szervekkel növelni lehetne a mennyiséget, az óriási lépést jelentene a gyógyításban.

A sertések szervei egyébként azért ideálisak a transzplantációkhoz, mert méreteik hasonlóak az emberekéhez.

Christoper McGregor, aki az első angol szívátültetésben közreműködött, most egy új eljáráson dolgozik, és azt reméli, hogy a veseátültetést néhány hónapon belül eredményesen végre tudják hajtani kollégáival.

A kutatók most azon dolgoznak, hogy a szerveket úgy készítsék elő és módosítsák a géneket, hogy az eljárás után az emberi szervezetből való kilökődésre minél kisebb esély legyen.

Nem ez lesz az első alkalom, hogy egy disznó szervét ültetik át főemlősbe: Amerikában például sikeresen ültettek át szívet egy páviánba a meglévő szíve mellé, és a beültetett szerv két évig működött.

Németország pedig a tavalyi évben ültettek több páviánba disznószívet, és hat hónapig sikerült életben tartani őket.

Forrás:hirado.hu

Foto:ujvilagtudat.blogspot.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.