Stratégiai partner lesz Románia és Japán

Stratégiai partnerség kialakításában állapodott meg kedden Klaus Iohannis román elnök és Abe Sindzó japán miniszterelnök Bukarestben, tájékoztatotta az MTI.

A találkozó során Klaus Iohannis kiemelte, hogy Japán és Románia gazdasági érdekei közösek, ezért elhatározták, magasabb szintre emelik a két ország kapcsolatát, és megteszik a szükséges lépéseket a stratégiai partnerség kialakításához.

Abe Sindzó japán miniszterelnök a gazdasági együttműködést nevezte a két ország kapcsolata legfontosabb összetevőjének. Úgy vélte, Románia számára a legnagyobb gazdasági kihívás infrastruktúrájának fejlesztése, és emlékeztetett, hogy japán hitelből épül Bukarest metróhálózatának kiterjesztése a Henri Coanda nemzetközi repülőtérig.

Megjegyzendő, hogy Abe Sindzo látogatása történelmi jellegű volt, mivel japán kormányfő most látogatott először Romániába. Abe Sindzó kormányfőt – aki kelet-közép-európai körúton tartózkodik – a legnagyobb japán cégek vezetőiből álló, harminc fős üzletembercsoport kisérte el romániai látogatására.

Forrás: MTI

Foto:Transindex

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.