0 0
Read Time:47 Second

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint a budapesti kormány „rekordszintű” megbecsülésnek örvend Európán és Észak-Amerikán kivül. A külügyminiszter nyílatkozata a magyar nagykövetek nemrégi értekezletén hangzott el, a kormány egyre növekvő elszigeteltsége közepette, amely a jogállamiság elvének megsértése miatt és Oroszország iránti lojalitása elleni folyamatos támadások nyomán alakult ki.

„Itt Európában azt a kommunikációs képzetet próbálják előállítani, hogy mi, magyarok egyedül maradtunk. Egyrészt ez Európában sem igaz (…), ráadásul ezen az európai és észak-amerikai kommunikációs buborékon kívül a magyar kormányzati és azon belül a külpolitika megbecsültsége egyértelműen minden idők egyik legmagasabb szintjén van”, hangsúlyozta Szijjártó, akit az MTI idéz.

Megemlítjük, hogy Magyarország elszigetelt a Visegrádi 4-ek hagyományos partenereitől is, miutánaz az Orbán-kormány úgy döntött, hogy nem távolodik el Oroszországtól és hogy elutasít bármilyen, Ukrjanának szánt segélyt.

Lengyelország, a Cseh Köztársaság és Szlovákia vezetői számtalanszor elítélték Budapest álláspontját, ami gyakorlatilag Magyarország magára maradásához vezetett a nyugati nemzetek körében.

Forrás: g4media.ro

Fordította: Péterfy Tünde

Foto: g4media.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.