Tánczos Barna és a Dacia Spring: “Kellemes benyomást tett rám…Remélem, hogy sikerül megszüntetni a városi légszennyezettséget”

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter a napokban kipróbálta a száz százalékban elektromos meghajtású autót, a Dacia Spring-et. Mint elmondta, érdekes élmény volt számára és kellemes benyomást tett rá.

A miniszter reményének adott hangot, hogy a Klasszikus Roncsautó Program keretében kibocsátott értékjegy és az új Dacia-modell hozzájárul ahhoz, hogy “Romániában is valóban elinduljon az elektromos autók forradalma és megszűnjön városokban a légszennyezettség”.

Tánczos Barna miniszter lemondott a hőszivattyús autóról és csütörtökön a Dacia Spring-el ment munkába.

“Érdekes élmény volt, és kellemesen lenyűgözött. A 100%-os elektromos Spring pontosan azt kínálja, amit ígér, ideális autó városi és elővárosi közlekedésre, és ami a legfontosabb: nulla károsanyag-kibocsátású modell. Megelégedéssel nyugtázom, hogy végül egy nagy autógyártó 100%-ban elektromos meghajtású modellt kínál, hozzáférhető áron minél több vásárló számára. És remélem, az elektromos Dacia és a Roncsautó Plus Program által rendelkezésére bocsátott értékjegy – amely gyakorlatilag a felére csökkenti az autó árát – valóban elindítja az elektromos autók forradalmát Romániában”, nyílatkozta Tánczos Barna.

Forrás: mediafax.ro

Fordította: Székely Dénes

Foto: monitorulpartidelor.ro

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.