0 0
Read Time:4 Minute, 39 Second
tusvanyos_1403783532
Forrás:
tusvanyos.ro

A Hajdu Nóra, az Együtt elnökségi tagja által jegyzett közleményben az ellenzéki párt azt írta: a magyar kormányfő „a sok üres szó mellett néhány igazán rettenetes dolgot is mondott” a26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén. „Egészen elképesztőnek” nevezte, hogy a kormányfő szerint „a fekete afrikai bevándorlók idejönnek és megerőszakolják az európai nőket”. A közlemény szerint „hajmeresztő” az is, hogy Orbán Viktor azt mondta, a baloldaliak nem szeretik a magyarokat.

Azzal kapcsolatban, hogy több mint egymillió ember töltötte ki és küldte vissza a nemzeti konzultációs kérdőíveket, azt írták: felhívnák Orbán Viktor figyelmét arra, hogy „Magyarországon több millió normális gondolkodású ember is él”. Az Együtt szerint Orbán Viktor ismét bebizonyította, hogy vele nem lehet és nem is szabad kiegyezni, mivel nem tekinti a nemzet részének azokat, akik nem értenek egyet vele. A közlemény úgy fogalmaz, hogy „Orbán Viktor nem része az európai értelmiségnek, nem az európai értékeket képviseli és keletre tart”.

Szavakban bátor, tettekben megalkuvó

A Jobbik azt írta: ha szükséges, Orbán Viktor kezdeményezze az uniós alapszerződés vagy a magyar csatlakozási szerződés módosítását is. Ha a miniszterelnök valóban a nemzetek önrendelkezésén alapuló Európáért és „a magyar Magyarországért” aggódik, akkor a többi között kezdeményeznie kell az önálló határőrség visszaállítását és annak a lehetőségnek a megteremtését, hogy a gazdasági céllal Magyarországra érkező migránsok visszafordíthatók legyenek – tették hozzá.

Ezért a Jobbik szerint előre látható, hogy a miniszterelnök tusványosi beszédét sem követik majd tettek. Úgy vélik, hogy a miniszterelnök ugyanolyan „megalkuvó” lesz „a nemzeti önazonosságot leromboló multikulturalizmust, a terrorveszélyt, a munkanélküliség és a bűnözés növekedését magában rejtő migráció” esetében is, mint amilyenek a 20. század pártjai voltak.

Az MSZP szerint a rendszerváltó Orbán Viktor egészen biztos, hogy „gyomorgörccsel hallgatná végig” azt, amiről a mai Orbán Viktor beszél és amit képvisel. A miniszterelnök szavaira reagálva Ujhelyi István, az ellenzéki párt alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján egyre veszélyesebbnek nevezte a miniszterelnököt egész Európára nézve. Az európai parlamenti képviselő visszautasította azt a politikát, amelyet Orbán Viktor megfogalmazott. Úgy indokolta, tudják, hogy Európa súlyos válságban van, ennek okozója azonban éppen az olyan politika, amelyet a magyar kormányfő képvisel.

Orbán Viktor szombati beszéde bebizonyította, hogy a kormányfő csak visszafelé néz a múltba, fogalma sincs, merre van az előre és mi a célja Magyarországnak és Európának – tette hozzá.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök „vak és süket” Magyarország valós problémáira.

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: amit ma Orbán Viktor előadott, „őrült beszéd”, és nincs is benne rendszer. Hozzátette: „Orbán Viktor egy ügyű lett”, mert csak egy ügyről beszélt, a bevándorlásról, és úgy látszik, hogy vak és süket Magyarország problémáira.

Ha valóban Magyarország érdekelné a miniszterelnököt és nem az, hogy az adófizetők pénzén ő és barátai meggazdagodjanak, arról kellett volna beszélnie, hogyan állítja meg a magyar fiatalok több százezres elvándorlását – közölte a DK szóvivője.

Orbán ne Tusnádon legyen bátor

Schiffer András, az LMP társelnöke szerint Magyarországnak veszedelmesen szűk látókörű miniszterelnöke van, akinek láthatóan nincsenek válaszai a globális kihívásokra. Mint mondta, a miniszterelnök ne Tusnádfürdőn legyen bátor hanem Brüsszelben, Berlinben és Washingtonban.

Közölte, hogy a magyar miniszterelnöknek hisztériakeltés helyett közös európai megoldást kellene szorgalmaznia és azt, hogy azok az országok, amelyek az elmúlt évtizedekben hasznot húztak a harmadik világ kizsákmányolásából, komolyabban vegyenek részt a bevándorlási krízis kezelésében.

Az LMP-s politikus úgy vélekedett, hogy a magyar embereknek nem a bevándorlóktól kell félteniük a megélhetésüket, hanem attól a kormánytól, amely tudatosan játszik a bérek leszorítására.

Szélsőséges, gyűlöletkeltő állitás

A Magyar Liberális Párt arra hívta fel a figyelmet, hogy Orbán Viktor beszédének sablonjai  – az idegenellenes uszítás, az ellenségképek keresése és a rémhírek gerjesztése – ismerősek lehetnek mindazoknak, akik ismerik a két világháború közötti időszak történelmét. Hozzátették: idén Brüsszel, a baloldal és az afrikai éhezők „a miniszterelnök ellenségei”. Kiemelték, hogy a háború elől menekülők és a terrorizmus, a bűnözés összekötése nem más, mint „szélsőséges, gyűlöletkeltő és minden európai demokrata által elutasítandó” állítás.

Hazájáért aggódó politikus

A KDNP szerint a miniszterelnök beszéde olyan volt, mint amit egy tabukat nem kerülgető, szókimondó, hazájáért aggódó politikus mondhat.

Úgy vélik, Orbán Viktor ismételten elkötelezte magát a nemzeti érdekek mellett. A nemzeti érdekek egyben európaiak, hiszen Magyarországot ezeréves történelme és kultúrája minden szála ehhez köti – írták a közleményben.

A kisebbik kormánypárt szerint a menekültekkel kapcsolatos feladatokat csak akkor lehet sikeresen megoldani, „ha egységesen, az európai értékekhez tartva magunkat próbáljuk megoldani a migráció okozta helyzetet”.

Sikerült elkerülni a görögországihoz hasonló helyzetet

A KDNP kiemelten fontosnak tartja ezzel kapcsolatban azt a tényt, hogy a magyar kormányzatnak volt kellő elszántsága megkérdezni az embereket a nemzeti konzultáció révén, hogy mit is gondolnak az illegális bevándorlókkal kapcsolatos kérdésekről – olvasható a közleményben.

A kereszténydemokraták szerint nem a magyaroknak, hanem az uniós országoknak kell felülvizsgálniuk, hogy az elmúlt évtizedekben migrációs politikájuk sikeres volt-e, sikerült-e integrálni a bevándorlókat.

Mint írták, Magyarország az utóbbi években bebizonyította, hogy saját erőfeszítései gazdasági és politikai értelemben is hatékonyak, így sikerült elkerülnie, hogy a görögországihoz hasonló kiszolgáltatott helyzetben legyen kénytelen élni.

Rogán: A baloldal nem szereti a magyarokat

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a bírálatokkal kapcsolatban azt mondta: elfogadhatatlan, hogy az ellenzéki pártok továbbra is bevándorláspárti álláspontot képviselnek.

A kormánypárti frakcióvezető szerint ha az ellenzéken múlna, teljesen védtelenül hagynák az országot illegális bevándorlók millióival szemben. „Szégyenteljesnek tartjuk, hogy miközben a külhoni magyarokra nemet mondtak, a megélhetési bevándorlókat tárt karokkal várják” – hangsúlyozta, hozzátéve: a bevándorláspárti baloldal nem szereti a magyarokat, az ország érdekei helyett a bevándorlók érdekeit nézi. Rogán Antal azt mondta, a Fidesz-frakció támogatja Orbán Viktor törekvéseit, hogy megvédje Magyarország és Európa határait, és arra kérik a kormányt, hogy továbbra is minden lehetséges eszközzel lépjen fel az illegális bevándorlás ellen, tájékoztatott a Magyar Nemzet napilap.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.