0 0
Read Time:51 Second

Akár tízeurós díjat kell fizetni azoknak a turistáknak, akik csak egyetlen napra érkeznek Velencébe – áll az olasz város önkormányzatának rendelkezésében – adta hírül az eTurbo News.

Évente mintegy 24 millió látogató keresi fel Velencét, ám közülük 15 millió csak egyetlen napot tölt ott. A velencei lakosok régóta kifogásolják, hogy ezek a turisták élvezik azokat az előnyöket, amelyeket egy világörökségi helyszín nyújthat anélkül, hogy jelentősen gyarapítanák a város kasszájának bevételét.

Sokan még az ennivalójukat is magukkal viszik, és még egy kávéra sem költenek. Az egynapos velencei látogatást tevő turisták számára az önkormányzat díjat vezet be: szezonon kívül 2,5 euró lesz fejenként, főszezonban pedig tíz euró, és valószínűleg a busz-, vonat- vagy hajójegyek árába lesz beépítve – közölte a Turizmus.com az eTurbo News értesülését.

Az új adónem a létező – és 2018-ban 34 millió eurót hozó – szállodai adót helyettesíti azoknál, akik nem éjszakáznak a városban. A város vezetői azt remélik, hogy az új rendelkezés bevezetésével csökkenteni tudják azok számát, akik csak egyetlen napot akarnak eltölteni Velencében.

Forrás: hirado.hu

Foto:Hirado.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.