0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

A magyarhirlap.hu portál augusztus 25-i tájékoztatása szerint a fővárosi Hősök terén emlékezett meg megalakulásának ötödik évfordulójáról szombaton a jogerősen betiltott Magyar Gárda. A rendezvényen mások mellett felszólalt Vona Gábor, a Jobbik elnöke is. A rendezvény ellen demonstrálók közül négy embert állított elő a rendőrség. Az MSP felháborítónak tartja, hogy Magyarországon még mindig megtartható egy olyan rendezvény, “amelyen egy nyíltan rasszista – cigánygyűlölő és antiszemita – szervezet félkatonai egységei egyenruhában masíroznak”.

Vona Gábor beszédében kihangsúlyozta: sok probléma van jelenleg az országban, megemlitve Magyarországnak az Európai Uniótól való függőségét, a szociális bizonytalanságot, a munkahelyek hiányát, valamint a “cigánybűnözést”, amely szerinte “demográfiai probléma”.
A politikus szerint ezekre a gondokra “három csapással” kellene válaszolni, és “helyre kell állítani” az ország függetlenségét, “vissza kell venni” a hazai piacokat a “multiktól”, és “a cigányság törvényen kívüli százezreit vissza kell szorítani”, mutat rá az emlitett forrás. Vona Gábor ugyanakkor megjegyezte, hogy a Magyar Gárda mindig számíthat a Jobbik támogatására, hiszen egyazon cél érdekében jöttek létre.
A szombati rendezvényen jelen voltak többi között a Kárpát Haza Őrei Mozgalom, a Magyar Nemzeti Gárda, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom képviselői.A rendezvényen részt vevők a Hősök terének körülbelül a negyedét töltötték meg. A gárdatagok Hősök terére történő bevonulása közben és a rendezvényük alatt mintegy száz antifasiszta tartott ellendemonstrációt. Az ellentüntetők közül a rendőrség több embert is előállított. A rendezvényt több száz rendőr biztosította, de komolyabb atrocitásra nem került sor, összegezte a magyarhirlap.hu.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.