0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

FideszA migránspárti szervezet támadása borítékolható volt – reagált a Fidesz szerdán az Amnesty International (AI) órákkal korábban nyilvánosságra hozott világjelentésében foglaltakra.

Hidvéghi Balázsnak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának közleménye szerint az Amnesty International “egyike azoknak a migránspárti ügynökszervezeteknek, amelyek Soros György pénzéből működnek és a migránspárti erőket szolgálják”, nem először támadva a magyar bevándorláspolitikát.
Az AI támadása “most is borítékolható volt, miután a magyar parlament napirendre vette a jogi határzár további megerősítését” – írta. Hozzátette: a migránsok őrizetbe vételéről szóló törvényjavaslatot “akkor is támogatni fogjuk, ha szembe kell néznünk külföldi pénzekkel kitömött nemzetközi szervezetek felerősödő aktivitásával, amelyek a mostanihoz hasonló jelentésekkel akarják befolyásolni a magyar bevándorláspolitikát”.
Az AI jelentése szerint a múlt kínálta tanulságok ellenére tavaly heves és könyörtelen támadások érték az emberi méltóság és egyenlőség alapelvét olyanok részéről, akik bármilyen áron a hatalom megszerzésére vagy megtartására törekszenek, nem visszariadva a bűnbakkeresés, a félelemkeltés propagandájának terjesztésétől sem.
A világ legnagyobb emberi jogi szervezete szerint Európában tavaly a populizmus berobbant a politika fő sodorvonalába, a politikusok szerte a térségben rájátszottak az elidegenedettség, a bizonytalanság érzetére. Sok mindent célba vettek: a politikai eliteket, az Európai Uniót, a bevándorlást, a liberális médiát, a muszlimokat, a külföldieket, a globalizációt, a nemi egyenjogúságot hirdetőket és a mindig jelenlévő terrorveszélyt.
Ezek az erők azokban az országokban érték el a legtöbbet, amelyekben hatalmon vannak – az AI véleménye szerint ezek közé tartozik Magyarország és Lengyelország is -, de nyugatabbra is rákényszerítették a régóta intézményesült politikai erőket politikájuk számos elemének átvételére. Ennek széles körben tapasztalható eredménye a jogállamiság meggyengülése és az emberi jogok védelmének eróziója, ami különösképpen érinti a menekülteket és a terrorcselekmények gyanúsítottjait, de végső soron mindenkit – áll a szervezet világjelentésében.

Forrás: MTI

Foto: Fidesz Hirek-Hirstart

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.