0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

TusvanyosAz idén július 22 és 27 között már 25-ik alkalommal szervezik meg Tusnádfürdőn a “Bálványosi” Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke, a rendezvény politikai programfelelőse, Sándor Krisztina a fontosabb témákkal és meghivottakkal kapcsolatos kérdésünkre hirportálunknak így nyílatkozott:

“Az egyik legfontosabb része a programnak a 25. éves évforduló megünneplése, amelyet Bálványosan tartunk, “Történetekből történelem” címmel. Gyakorlatilag lesz egy nulladik nap, amelyet az eredeti helyszínen, Bálványosan tartunk, ahol az alapítókkal és az egykori szervezőkkel találkozunk és egy visszatekintő beszélgetésre kerül sor. Majd ezt követően, szerdától, ugyanazon keretű program zajlik, mint más években is. Kiemelkedő témák közé tartoznak a választások: az európai parlamenti, a magyarországi országgyűlési választások, valamint az őszi romániai államfőválasztás és a magyarországi örkormányzati választás. Politikusok értékelik a választási eredményeket. A rendezvényre meghívtuk a kárpát-medencei szervezetek vezetőit egy kerekasztalbeszélgetésre. Szombaton Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Tőkés László európai parlamenti képviselő tart előadást, a korábbi évekhez hasonlóan. A programot kiegészíti nagyon sok szakpolitikai előadás – gazdasági, politikai és  oktatási témákban – és szórakoztató programok, úgy is, mint koncertek és a fiatalabb korosztály számára szervezett  különböző interaktiv tevékenységek”. Sándor Krisztina az adminisztrativ jellegű kérdésre válaszolva, röviden elmondta, hogy “egy sátorhelyért a tavalyhoz képest nem 25 lejt,  hanem 15 lejt kell fizetni, de ami a legfontosabb az az, hogy a rendezény szabad, vagyis nincs belépő, bárki részt vehet és ennél fogva a rendezvény egyedülálló itt, Erdélyben”.

 Az interjút készítette: Balázs Magdolna

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.