0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

“Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek az igazságra.” (Iz 1,17) hangzott el több alkalommal, különböző anyanyelven, a 2o23-as ÖKUMENIKUS IMAHÉT vezérigéje, Bukarestben, január 18-25-e között.

Az egyetemes imanyolcad alatt sorra hírdették Isten igéjét az ortodox ”Cașin” templomban, az örmény katedrálisban, a református Calvineumban, a német evangélikus temlomban, a görög-katolikus templomban, a magyar evangélikus-lutheránus templomban és a Szent József római-katolikus székesegyházban. Minden alkalommal más-más felekezetű lelkész hírdette az alapigét. Az egybegyült történelmi egyházak képviselői és a gyülekezetek anyanyelvükön imádkoztak a keresztény egységért, a békéért, az emberek közötti toleranciáért, az egymésrafigyelésért.

Az imanyolcad minden napján, más-más felekezetű templomban négy illetve öt nyelven (magyar, román, német, angol, örmény) elhangzott igék és imák között, egyházi énekek, kórusok dalai színesítették a sajátos szertartásokat. A magyar evangélikus-lutheránus templomban dr. Csendes László és Chelariu Dolores hegedű illetve orgona játéka örvendeztette meg a jelenlévőket.

Fontos, hogy az imahét központi üzenete szívünkben maradjon és iránymutató legyen mindennapjainkban a szeretteinkkel és embertársainkkal való kapcsolatunkban, gyülekezeteink fennmaradása és gyarapodása érdekében: “Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek az igazságra.”- utalás a szoros testvéri és emberi kapcsolatokra, hiszen szükségszerű, hogy minden nap cselekedjünk valami jót ott, ahol vagyunk, mert a “hit cselekedet nélkül halott.” (Jak.2:17).

Soli Deo Gloria!

dr. Nagy Éva

Bukarest

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.