0 0
Read Time:56 Second

molnar-zsoltTemesváron szeptember 30-a és október 2-a között első alkalommal szervezik meg a Temesvári Magyar Napokat.

 A Temesvári Magyar Napok kezdeményezője Tamás Péter, Magyarország temesvári tiszteletbeli konzulja. Az Ő kezdeményezésére jött létre a Várbástya Egyesület, amelyet épp a Temesvári Magyar Napok megszervezésével biztak meg. A Temesvári Magyar Napok egy olyan rendezvénysorozatnak indul, amely hasonlit a többi romániai magyar lakta nagyvárosainak magyar napjaihoz”.

Molnár Zsolt azt is elmondta, hogy a két esemény egymást kiegészit már helyszin megszervezése szempontjából is: a Temesvári Magyar Napok, kizárólag Temesváron zajlanak, amely a sajátos magyarországi kultúrális értékekeket is bemútatja mig a Bánsági Magyar Napok a kisebb településeken, zajlanak és  a bánsági magyar kulturális értékek bemútatására összpontosit.

Igy, a két rendezvény nem konkurrál egymással!?

“Elsősorban két különböző időszakban kerül sor e két rendezvényre. Örülünk annak, hogy tavasszal vannak a Bánsági Napok, és az idéntől, ősszel – hosszú időn át majd – megszervezik a Temesvári Magyar napokat is les.

Kik támogatják a Temesvári Magyar Napok megszervezését?

“Tudomásom szerint pályázíti forrásokból és közösség adományozásából állt össze az összeg, de véleményem szerint erről pontosabban Tamás Péter konzult kellene megkérdezni”.

Az interjút készitette: Balázs Magdolna

Foto: www.rmdsz.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.