0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Május 3-án az orosz erők több mint 20 rakétával hatalmas támadást indítottak Ukrajna ellen. Ezek közül az egyik a Kárpátaljai régió egyik infrastrukturális létesítményét vette célba.

A Zahid című ukrán kiadvány szerint a rakéta egy vasúti alállomást talált el a volovetsi vasútállomás közelében [Szatmárnémetitől kb. 100 km-re É-ÉK-re – a szerző megjegyzése]. Ez volt az első támadás Kárpátalja ellen az orosz invázió kezdete óta.

Viktor Mikita, a Kárpátaljai Regionális Katonai Igazgatóság vezetője közölte, hogy infrastrukturális létesítményt ért légitámadás Kárpátalja egyik hegyvidéki járásában.

A délnyugat-ukrajnai, a lengyel, szlovák, magyar és román határ közelében fekvő Kárpátaljai régió tekinthető a legtávolabbi helyszínnek azoktól a területektől, ahonnan Oroszország rakétákat lőhet ki Ukrajnára, amelyet az Erdős-Kárpátok is védenek.

A Zakarpatgaz gázszolgáltató társaság szerint a vasúti alállomáson kívül egy gázvezeték is megsérült, így Volovetsben 57 lakás maradt fűtés és melegvíz nélkül.

A légiriadót 19:00-kor rendelték el egész Ukrajnában, és több mint két órán keresztül, 21:12-ig tartott. Eközben az orosz erők több mint 20 légitámadást intéztek Ukrajnára, a rakéták nagy részét a Kaszpi-tenger térségéből lötték ki, tájékoztatott a Dumskaya kiadvány.

Az orosz erők mintegy 18 rakétával a Dnyipropetrovszk, Kirovograd, Lviv, Vinnitsa, Kijev és a kárpátaljai régió infrastruktúráját vették célba

Lviv régióban két erőművet ért rakétatámadás, a Dnyipropetrovszki régióban pedig két rakéta a Kamjanszkei járás vasúti infrastruktúráját károsította meg [Dnyipro várostól 30 km-re ÉNy-ra].

Odessza térségére kilőtt egyik rakéta eltalálta Artsyz városát, amely Budzsák egyik jelentős közúti és vasúti kommunikációs csomópontja.

Az ukrán légierő tájékoztatása szerint több mint nyolc cirkálórakétát lőttek ki, ebből hármat Odessza térségére.

A szerző megjegyzése: A Kaszpi- térségből kilőtt rakéták Kalibr típusú, nagypontosságú, tengerről indított manőverező robotrepülőgépek voltak és hadihajókról lőtték ki, mintegy 2000 km távolságból. Az odesszai és donyecki régiókat eltaláló rakétákat nagy valószínüséggel az ukrán légvédelem hatótávolságán kívül eső vadászgépekről indították.

Forrás: defenseromania.ro

Fordította: Székely Dénes

Foto: defenseromania.ro

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.