Balázs Izsák SZNT-elnök: Egyetértek a gigantikus menekültváros létrehozásával Libia tengerpartján

izsakA magyar miniszterelnök nemrég úgy nyilatkozott, hogy “gigantikus menekültvárost kellene létrehozni Libia tengerpartján, ahova vissza kell majd vinni az onnan Európába érkezett illegális bevándorlókat”.

Ezzel az elképzeléssel Balázs Izsák, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke egyetért, megjegyezve, hogy “egy gondolokodó ember ötlete és a miniszterelnök a realitások alapján nyilatkozott”. “Egyetértek a miniszterelnök úrral, hiszen nem Afrikából vagy Ázsiából kell a bajt Európába hozni, hanem ott kell segitséget nyújtani”, hangsúlyozta az SZNT elnöke.

Másrészt, a Marosvásárhelyi Bíróság eltörölte azt a 6000 lejes bírságot, amellyel a marosvásárhelyi csendőrség a székely szabadság napján tartott felvonulás és tiltakozás önkéntes rendfenntartóinak a vezetőjét, László Györgyöt sújtotta.

Arra a kérdésre, hogy hogyan fogadta a biróság döntést, Balázs Izsák, elmondta, hogy számitottak egy ilyen döntésre, de nem tudták pontosan, hogy hol fognak pert nyerni, itthon, vagy esetleg az Emberi Jogok Európai Biróságán, Strasburgban.

Az ugyanezen alkalomkor megbírságolt további 40 önkéntes rendfenntartó esetében – akik törvényszéken megfellebbezték a bűntetésrekre utaló rendőrségi jegyzőkönyveket – a bíró úgy döntött, mindegyikük ügyét külön tárgyalja le. Balázs Izsák bizakodik abban, hogy a biróság elég gyorsan lefogja tárgyalni, hiszen – mint mondotta – „a nyári vakáció ellenére is elég hamar választ kaptunk a jegyzőkönyvekre”.

Az SZNT 2017 márciusában is megszervezi a Székely Szabadság Napját. Ezzel kapcsolatosan Balázs Izsák ismételten kihangsúlyozta, hogy még 2015-ben megtették az előzetes bejelentést a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalnál a 2016-os és a 2017 székely szabadság napjának megszervezésére vonatkozóan. “Most erre a polgármesteri hivatalon nem kell visszatérnünk. A rendőrségnek elküldtem a 2017-es rendezvénnyel kapcsolatos értesitést, lévén, hogy tömegrendezvényről va szó a rendőrséget is kell értesiteni. A tavaly személyesen adtam át a rendőrparancsnoknak és úgy gondoltam, hogy ha egy intézmény vezetője vesz át egy dokumentumot, azt be is iktatják. Ez nem történt meg és engem 4.000 lejre bűntettek amiatt, hogy a gyűlekezési törvény értelmében bekellett volna jelentsem a tömegrendezvényt. A rám kirótt pénzbirságot megfellebbeztük és kiegészitettük a rendőrség hivatali elmúlasztásával , a per még mindig folyik”, tájékoztatott az SZNT elnöke.

Kérdezett: Balázs Magdolna

Foto:www.belfoldihirek.com

 

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.