Hivatalosan is bejelentette magyarországi és szlovákiai útját Ferenc pápa. Nagy a valószínüsége annak, hogy a Szentatya nem találkozik a magyar közjogi méltóságokkal

Ferenc pápa bejelentette, hogy 2021. szeptember 12-én, vasárnap Budapesten lesz az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje alkalmából. Ezt követően szeptember 12-e és 15-e között Szlovákiába látogat, és fölkeresi Pozsony, Eperjes, Kassa és Sasvár városokat, erősítette meg a pápai bejelentést a Szentszék.

„Örömmel jelentem be, hogy szeptember 12-e és 15-e között Isten akaratából Szlovákiába megyek pásztori látogatásra”, közölte Ferenc pápa a Szent Péter téren a szokásos vasárnapi imádságra egybegyült tömeghez szólva.

A Szentatya útjának programját később teszik közzé, de nagy a valószinüsége annak, hogy rövid budapesti látogatása alatt a Szentaya nem találkozik a magyar közjogi méltóságokkal, közölte a France Presse.

Az MTI szerint Magyarországon 25 éve, 1996-ban volt legutóbb pápalátogatás, II. János Pál pápa akkor Pannonhalmára és Győrbe látogatott el.

Magyarország másodszor ad majd otthont a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. Az 1938 májusában Budapesten tartott 34. Eucharisztikus Világkongresszus záró miséjén, a Hősök terén félmillió hívő vett részt.

Forrás: g4media.ro

Fordította: Székely Dénes

Foto: erdon.ro

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.