Közös listán indul a három szlovákiai magyar párt a parlamenti választáson

A Magyar Közösség Pártja (MKP), a Most-Híd szlovák-magyar vegyes párt és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) közös választási listán, egy választási párt keretében indul a jövő február végére kitűzött szlovákiai parlamenti választáson – jelentették be az érintett pártok tárgyalódelegációi, az elmúlt hét végén.

A három pártnak közel egyhetes intenzív tárgyalássorozat eredményeképpen sikerült megállapodnia, miután az MKP Országos Tanácsa szombaton jóváhagyta, hogy újrakezdi a tárgyalásokat a Bugár Béla vezette Most-Híddal egy egységes magyar választási lista létrehozásáról.

Az egyezséget a három párt elnökségének még jóvá kell hagynia, erre várhatóan ezen a héten kerül majd sor.

A megállapodás lényege, hogy az érintettek a 2020-as szlovákiai parlamenti választáson egy közös választási párt listáján indulnak. Ezt a trió legkisebb pártja az MKDSZ hozza létre, Régiók Pártja Híd MKP néven.

A hármas formáció pártelnökei abban is megegyeztek, hogy egyikük sem áll majd a választási lista élén, hanem közös megegyezés alapján választanak listavezetőt.

Emellett a pártok közös kampánystábot és választási programot hoznak létre. A parlamentbe bejutó képviselőik pedig közös frakciót hoznak létre – olvasható közös sajtóközleményükben.

Forrás: inforstart.hu

Foto:infostart.hu

 

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.