0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

A transindex.ro portál nemrég interjút készített Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel, a magyarországi ellenzéki 2022-es közös miniszterelnök-jelöltjével, melyben, egyebek mellett szó volt a határon túli magyarok támogatási rendszeréről és szavazati jogáról. Ezzel kapcsolatosan a miniszterelnök-jelölt hangsúlyozta: „Az ellenzékben a határon túli magyarok tekintetében konszenzus van arról, hogy szerzett jogokat nem veszünk vissza”, de azt is elmondta, hogy „a tanszparencia létrehozása egyáltalán nem ellenkezik a határon túli magyarok érdekeivel”.

Ami a támogatások mértékének esetleges változását illeti, kifejtette: „Nehéz erre most válaszolni. Látom, hogy milyen összegeket fordítanak erre jelenleg. Szerintem vannak méltányolandó és jogos célok, és vannak olyanok, amelyeket Magyarországon sem lennék hajlandó támogatni. Például a stadionokat. Ezt az őrültséget be kell fejezni!”

Az interjúban szó volt a hódmezővásárhelyi polgármester tervezett erdélyi útjáról is, amelyről azt mondta: több hónapja megszervezett látogatás lett volt, de azóta módosítani kellett a programon, „mert hirtelen már nem mindenki ér rá…”.

Márki-Zay Péter tervezett erdélyi látogatása megosztotta a közvéleményt, több magyar önkormányzati vezető elutasítóan állt hozzá a magyarországi politikus megkereséséhez.

A magyarországi Telex hírportál szerint Márki-Zay Péter erdélyi körútját a hódmezővásárhelyi önkormányzat szervezte és főként testvérvárosi látogatás lett volna. Az erdélyi testvértelepülésektől Márki-Zay Péter pozitív visszajelzéseket kapott, de a többi településről nem igazán kaptak biztató válaszokat.

A politikust meghívták azonban közönségtalálkozóra a kolozsvári  Planetárium Caféba.

Márki-Zay Péter október 26-án, kedden este hét órától találkozott volna az érdeklődőkkel, de – a hivatalos magyarázat szerint – a hétfőn, Romániában életbe lépett, a koronavírus-járvány terjedése ellen hozott hatósági korlátozásokat figyelembe véve a szervezők úgy döntöttek, hogy elhalasztják egy későbbi alkalomra a közönségtalálkozót.

Márki-Zay Péter azt mondta, ő nem kampányolni szeretne Erdélyben, hanem találkozni az ottani magyarság képviselőivel.

Forrás: transindex.ro

Foto: pestrisracok.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.