0 0
Read Time:56 Second

Marine Le Pen a francia Nemzeti Gyűlés elnökjelöltje kedden Budapestre látogatott, hat hónappal a franciaországi elnökválasztások előtt.

Marine Le Pen és Orbán Viktor hasonló nézeteket osztanak Európáról. Miután egy ideig az euró feladása és a Frexit (Franciaország kilépése az Európai Unióból, a szerk.) gondolata kecsegtette, Le Pen 2017-ben irányt változtatott és azóta a „nemzetek Európája” és az együttműködés mellett száll síkra.

 Orbán Viktor pedig a Brüsszellel való gyakori jogállami konfliktusai ellenére kizárja országa EU-ból való kilépését, és a kereszténység megmentőjének vallja magát Európában.

A másik közös nevező a kettő között a bevándorlás elleni küzdelem. Marine Le Pen nemrégiben népszavazási tervezetet terjesztett elő a kérdésben, ami összhangban van Orbán Viktorral, aki „Európa kulturális identitásának” jegyében hevesen ellenzi a muszlim menekültek befogadását.

Orbán Viktor sokáig kerülte, hogy a francia szélsőjobb vezetője mellett szerepeljen. A magyar kormányfő 2021 márciusában „jelentősen” megváltoztatta szemléletét, amikor pártja, a FIDESZ kilépett az Európai Parlament EPP (jobboldali) képviselőcsoportjából és egyre elszigetelődve találta magát, mutat rá Soós Eszter Petronella politológus, megjegyezve, hogy az EPP-vel történt „válás” után „Orbán nyitottabb, és új szövetséget próbál építeni a jobboldalon”.

Forrás: adevarul.ro

Fordította: Péterfy Tünde

Foto: dw.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.