0 0
Read Time:3 Minute, 7 Second

Példátlan politikai válság tört ki nemrég Magyarországon, Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter lemondását követően. Mindketten részt vettek egy magánszemélynek, K. Endrének adott kegyelemi ügyben, aki egy gyermekotthonban eltúsolta főnöke pedofil bűncselekményeit, írja a Le Point, amelyet a Rador Hírügynökség idéz.

A 46 éves, 2022 májusa óta hivatalban lévő Novák Katalin bocsánatot kért, amiért elnöki kegyelembe részesitette K. Endrét.

Megjegyzendő, hogy   az egyéni kegyelmezés jogát a köztársasági elnök gyakorolja és az igazságügyi miniszter az, aki előkészíti és ellenjegyzi a köztársasági elnök kegyelmi döntéseit.

A pedofil igazgató bűnsegédje ügyében Varga Judit, akkori igazságügyi miniszter  ellenjegyezte Novák Katalin kegyelmi döntését.

Az elnöki kegyelem elleni tüntetések megrázták a rendszert. Orbán Viktor, az ország miniszterelnöke és erős embere, állítólag a közvélemény-kutatásokból értesült arról, hogy a FIDESZ szavazói nagyon dühösek  a kormányra. Orbán az akkor külföldön tartózkodó Novák Katalin azonnali hazatérését és lemonásának benyújtását kérte. Ami meg is történt. A magyar Országgyűlés azonban kérheti, hogy tizenöt napon belül vizsgálja felül döntését.

A 43 éves Varga Judit is, aki az elnöki kegyelem ellenjegyzésekor igazságügyi miniszter volt,  brjelentette, hogy visszavonul a politikai életből, lemond parlamenti mandátumáról és a kormánypárti EP-lista vezetéséről is.

A pedofilbotrány legfontosabb mellékszereplője, Varga Judit exférje, Magyar Péter, elindította a botrányt

A dolgok akkor kezdtek az ellenörzés alól kiszabadulni, amikor Magyar Péter, Varga Judit volt férje – 2020-ban váltak el – kitálalt, bejelentve, hogy lemond állami céges megbizatásairól, a Magyar Közút és a Volánbusz igazgatósági tagságáról. “Nem akarok még egy percet sem olyan rendszer részese lenni, ahol az igazi vezetők a nők szoknyája mögé bújnak”, írta Facebook bejegyzésében, úgy vélve, hogy Varga Juditot és Novák Katalint igazságtalanul áldozták fel azok, akik a színfalak mögül irányítják a hatalmat Budapesten.

A rendszer pártfogoltjának téveszméi

Magyar Péter megnevezi a célpontokat, elsősorban Rogán Antal ügyeiről beszél, aki a titkosszolgálatot irányítja és Orbán Viktor miniszterelnök egyik legközelebbi munkatársa. De Orbán Balázs politikai tanácsadót sem kiméli, akit a “Le Point” megkeresett véleménynyilvánításért.

„Sokáig hittem egy eszmében, a nemzeti, szuverén és polgári Magyarországban, és hosszú évekig igyekeztem szerény eszközemmel hozzájárulni ennek megvalósulásához”, mondotta  Magyar Péter, megjegyezve: “Az elmúlt néhány évben azonban lassan, de végre rá jöttem, hogy mindez valójában csak politikai termék, édes burkolat, amely két célt szolgál: elrejteni a gyár működését és hatalmas vagyont szerezni.” Varga Judit volt férje korrupt országnak minősíti a magyar rendszert, ahol “mindent néhány család tart kézben”.

Magyar Péternek semmi haszna nincs, hiszen már nem Varga Judit férje, azóta megtalálta párját. “Tudom, hogy e döntéssel sok barátomat elveszítem. A szabadságnak mindig ára van, néha óriási, de van, amikor nem kell meghátrálni. Tisztában vagyok azzal, hogy a rogáni propagandagépezet szemében a mai naptól egyszerre leszek áruló, bűnöző, bosszúálló, pszichopata, drogos, gyerekverő, brüsszelita, sorosbérenc, háború párti, stb… Én egyik sem vagyok ezek közül.”

A Varga-Magyar házaspár olyan volt, mint a rezsim “családi” kirakata, a fotókon gyermekeikkel, miközben Varga Judit olyan videókat osztott meg, amelyeken Európa-szerte kampányol a gyakran korrupcióval és a jogállam leépítésével vádolt Orbán-rendszer megvédéséért. Varga Judit és Novák Katalin a hagyományt és a modernitást ötvöző, keresztény Magyarország modellhölgyeinek párosát alkotta. A kép azonban részben összetört a Varga-Magyar házaspár elválásával.

Rogán Antal félelmetes ereje

Miért várt Magyar Péter ilyan sokáig a kitálalással? “Sokan kérdezik tőlem, hogy miért hallgattam eddig, miért csak most beszéltem nyíltan” – vallja be Magyar, hozzáfűzve: „Ennek egyrészt családi okai vannak, másrészt borzasztóan nehéz döntés szakítani korábbi életeddel, és több évtizedes emberi kapcsolatokat veszélyeztetni. Harmadszor pedig bárki bármit mond, a fideszes többség nem Rogán Antal; sok jó ember van, aki ebben a rendszerben kizárólag hazájáért és a magyar nép boldogulásáért dolgozik, nem pedig az oligarchák meggazdagításáért. Ha a párttagok megszavazhatnák, a propaganda és a titkos szolgálatok korlátlan mestere azonnal visszavonulhatna, hogy élvezze a civil életet és a <találmányával> megkeresett milliárdokat”.

Forrás: g4media.ro

Fordította: Balázs Magdolna

Foto:G4Media.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.